Menu

Top 10 Western films aller tijden

Top 10 overzicht van de beste Western films met de hoogste score.
Heb jij alle films uit de Western top 10 lijst gezien en toegevoegd aan je collectie?


1.

Once Upon a Time in the West

Once Upon a Time in the West

Brett McBain is een welkomstfeest aan het organiseren voor Jill, de vrouw waarmee hij de vorige maand getrouwd is in New Orleans. Wanneer hij en zijn drie kinderen neergeschoten worden door 'desperados', erft Jill de grond van haar man. Er is echter een spoorwegbouwer die een spoorbaan aan het aanleggen is dwars door het land dat Jill geërfd heeft.
Premiere: 21-12-1968

Speeltijd:
166 minuten

Score:
8.2 (1.713 stemmen)

Film Kijken
2.

The Good, the Bad and the Ugly

The Good, the Bad and the Ugly

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog hebben de gunfighter Blondie (‘The Good’) en de gezochte Mexicaanse outlaw Tuco (‘The Ugly’) een deal gesloten: Blondie levert Tuco aan een sheriff uit, strijkt de hoge beloning op, redt hem dan op het nippertje van de strop en slaan vervolgens op de vlucht. Dit plan is diverse keren succesvol.
Premiere: 23-12-1966

Speeltijd:
161 minuten

Score:
8.2 (3.068 stemmen)

Film Kijken
3.

Django Unchained

Django Unchained

Django Unchained speelt zich af in het Zuiden van Amerika, 2 jaar voor het uitbreken van de Amerikaanse Burgeroorlog. Django (Jamie Foxx) is een slaaf wiens brute geschiedenis hem in contact brengt met Dr. King Schultz (Christoph Waltz), een Duitse premiejager. Schultz heeft net de jacht geopend op de moordlustige Brittle Brothers, een premie die hij alleen kan bemachtigen met de hulp van Django.
Premiere: 25-12-2012

Speeltijd:
165 minuten

Score:
8.0 (13.735 stemmen)

Film Kijken
4.

For a Few Dollars More

For a Few Dollars More

Een bende beruchte criminelen onder leiding van El Indio bereidt een bijzondere bankoverval voor. Twee premiejagers besluiten samen te werken om de bende op te rollen. Maar een van hen, Douglas Mortimer, heeft blijkbaar andere doelstellingen dan alleen de beloning.
Premiere: 18-12-1965

Speeltijd:
132 minuten

Score:
8.0 (1.457 stemmen)

Film Kijken
5.

Unforgiven

Unforgiven

William Munny (Eastwood) is een ex-premiejager, die nog één keer wordt overgehaald om een klus aan te nemen, om zo zijn oude dag door te kunnen komen. Hij wordt ingehuurd om de man te vermoorden die het gezicht van een hoertje heeft opengesneden. Hij krijgt te maken met de keiharde sheriff Daggett (Hackman), die geen premiejagers in zijn stadje tolereert.
Premiere: 07-08-1992

Speeltijd:
131 minuten

Score:
7.9 (1.637 stemmen)

Film Kijken
6.

Dances with Wolves

Dances with Wolves

Lt. John Dunbar wordt als held onthaald nadat hij per ongeluk de troepen van de Unie naar een overwinning leidt in de Amerikaanse burgeroorlog. Hij vraagt om een positie in het westen, maar hij vindt een verlaten plek. Al snel komt hij er achter dat hij daar niet alleen is: hij ontmoet een wolf en een indiaanse stam.
Premiere: 09-11-1990

Speeltijd:
181 minuten

Score:
7.8 (1.647 stemmen)

Film Kijken
7.

A Fistful of Dollars

A Fistful of Dollars

De gevaarlijke Man Zonder Naam rijdt een stad in, waar oorlog blijkt te zijn tussen twee groepen: de Baxters en de Rojo's. In plaats van te helpen, zoals veel anderen zouden doen, probeert hij de twee groepen tegen elkaar uit te spelen om hier financieel beter van te worden.
Premiere: 12-09-1964

Speeltijd:
99 minuten

Score:
7.8 (1.474 stemmen)

Film Kijken
8.

The Hateful Eight

The Hateful Eight

Wyoming, enkele jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog. Premiejager John Ruth is met een voortvluchtige, Daisy Domergue genaamd, op weg naar een dorpje dat luistert naar de naam Red Rock om haar voor het gerecht te slepen. Onderweg komen ze twee mannen tegen, ex-majoor en berucht premiejager Marquis Warren en Chris Mannix, een zuiderling die beweert de nieuwe sheriff van het dorp te zijn.
Premiere: 25-12-2015

Speeltijd:
167 minuten

Score:
7.6 (6.254 stemmen)

Film Kijken
9.

The Revenant

The Revenant

The Revenant is een episch avontuur van één man over overleven en de buitengewone kracht van de menselijke geest. Diep in de Amerikaanse wildernis wordt jager Hugh Glass voor dood achtergelaten door John Fitzgerald, een onbetrouwbaar lid van zijn gezelschap. Met alleen zijn wil als wapen, begint Glass aan een meedogenloze missie.
Premiere: 25-12-2015

Speeltijd:
156 minuten

Score:
7.4 (9.322 stemmen)

Film Kijken
10.

True Grit

True Grit

De veertienjarige Mattie Ross (Hailee Steinfeld) is getuige van de wrede moord op haar vader. Ze wil wraak nemen op zijn moordenaar Tom Chaney (Josh Brolin) en roept de hulp in van de schietgrage, dronken U.S. Marshall Rooster Cogburn (Jeff Bridges). Ondanks zijn bezwaren zetten ze samen de jacht in op Chaney.
Premiere: 22-12-2010

Speeltijd:
110 minuten

Score:
7.2 (2.406 stemmen)

Film Kijken