Menu

Top 10 lijst met de beste Komedie Films

Top 10 overzicht van de beste Komedie films met de hoogste score.
Heb jij alle films uit de Komedie top 10 lijst gezien en toegevoegd aan je collectie?


1.

Forrest Gump

Forrest Gump

De film vertelt het verhaal van de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo zien we hem in Vietnam vechten, Elvis en JFK ontmoeten, enzovoorts. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny (Robin Wright Penn) tegen.
Premiere: 06-07-1994

Speeltijd:
142 minuten

Score:
8.3 (10.958 stemmen)

Film Kijken
2.

The Great Dictator

The Great Dictator

Een joodse barbier, die terugkeert van de oorlog van '14-'18, lijdt aan geheugenverlies. Nadat hij jaren in het ziekenhuis heeft doorgebracht, vindt hij zijn zaak weer in het getto. Maar het land lijdt nu onder het schrikbewind van de dictator Adenoide Hynkel, die als twee druppels water op de arme barbier gelijkt. De officier Schultz heeft genoeg van de tirannie en plant een aanslag tegen Hynkel.
Premiere: 15-10-1940

Speeltijd:
125 minuten

Score:
8.3 (1.074 stemmen)

Film Kijken
3.

Modern Times

Modern Times

Beginnend als arbeider in een fabriek raakt een man verzeild in allerlei situaties die de nadelen van de modernisering illustreren. Hij belandt in een zenuwinrichting en in de gevangenis, zoekt wanhopig naar werk en probeert ondertussen ook nog een goede toekomst op te bouwen met een meisje van de straat.
Premiere: 05-02-1936

Speeltijd:
87 minuten

Score:
8.2 (1.275 stemmen)

Film Kijken
4.

The Intouchables

The Intouchables

Als gevolg van een ongeval tijdens het paragliding moet Philippe, een rijke aristocraat, op zoek naar iemand om hem te helpen in het huis. Hij neemt Driss in dienst, een jongere uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Kortom, de minst geschikte persoon voor de job. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak...
Premiere: 02-11-2011

Speeltijd:
112 minuten

Score:
8.2 (7.345 stemmen)

Film Kijken
5.

Back to the Future

Back to the Future

Marty McFly (Fox) reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc.
Premiere: 03-07-1985

Speeltijd:
116 minuten

Score:
8.1 (7.897 stemmen)

Film Kijken
6.

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb

Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog raakt de Amerikaanse generaal Jack Ripper zijn verstand kwijt, en stuurt hij een groot aantal vliegtuigen richting de Sovjet Unie om het land met kernwapens plat te gooien. De Amerikaanse president regelt een ontmoeting met zijn adviseurs, waar hij van de Sovjet-ambassadeur hoort dat er, als de wapens afgevuurd zullen worden, een automatisch apparaat in werkin...
Premiere: 29-01-1964

Speeltijd:
95 minuten

Score:
8.1 (2.019 stemmen)

Film Kijken
7.

Some Like It Hot

Some Like It Hot

Wanneer de muzikanten Joe (Tony Curtis) en Jerry (Jack Lemmon) per ongeluk getuigen zijn van een schietpartij onder criminelen, springen zij snel op een trein naar Florida, vermomd als Josephine en Daphne, de nieuwste leden van een meisjes jazz band. Hun vermomming is perfect... totdat een zangeres met liefdesverdriet (Marilyn Monroe) voor "Josephine" valt, een overjarige playboy (Joe E.
Premiere: 18-03-1959

Speeltijd:
122 minuten

Score:
8.1 (1.134 stemmen)

Film Kijken
8.

Singin' in the Rain

Singin' in the Rain

Hollywood, 1927. Een geestdriftige menigte verdringt zich rond het vermaarde Chinese Theater om haar idolen Don Lockwood en Lina Lamont toe te juichen, waar de twee de première van hun stomme film 'The Royal Rascal' bijwonen.
Premiere: 10-04-1952

Speeltijd:
103 minuten

Score:
8.0 (1.050 stemmen)

Film Kijken
9.

The Grand Budapest Hotel

The Grand Budapest Hotel

De nieuwe film van regisseur Wes Anderson (Moonrise Kingdom, Fantastic Mr. Fox, The Darjeeling Limited) speelt zich af in een gerenommeerd Europees hotel tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De film vertelt over de avonturen van de legendarische conciërge M. Gustave (Ralph Fiennes) en Zero Moustafa (Tony Revolori), de piccolo die zijn beste vriend wordt.
Premiere: 26-02-2014

Speeltijd:
99 minuten

Score:
8.0 (6.172 stemmen)

Film Kijken
10.

Inside Out

Inside Out

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet.
Premiere: 09-06-2015

Speeltijd:
94 minuten

Score:
7.9 (9.263 stemmen)

Film Kijken