Menu

Top 10 lijst met de beste Horror Films

Top 10 overzicht van de beste Horror films met de hoogste score.
Heb jij alle films uit de Horror top 10 lijst gezien en toegevoegd aan je collectie?


1.

Psycho

Psycho

Bediende Marion Crane werkt hard, maar verdient te weinig. Ze zou dolgraag gaan samenwonen met haar vriend Sam, maar ook hij moet rondkomen met een schamel loon. Op een dag krijgt ze van haar baas de opdracht een grote som geld naar de bank te brengen. In een vlaag van wanhoop besluit Marion zich het geld toe te eigenen en vervolgens slaat ze op de vlucht.
Premiere: 16-06-1960

Speeltijd:
109 minuten

Score:
8.4 (3.453 stemmen)

Film Kijken
2.

The Shining

The Shining

Jack Torrance (Jack Nicholson) is een schrijver met een writer's block. Wanneer hij wordt aangenomen voor een baan als huismeester van het prestigieuze Overlook Hotel, dat zich op een afgelegen plek in de bergen van Colorado bevindt, ziet hij dit als de ideale kans om inspiratie op te doen en zijn boek af te maken.
Premiere: 22-05-1980

Speeltijd:
144 minuten

Score:
8.2 (5.794 stemmen)

Film Kijken
3.

Alien

Alien

De bemanning van een intergalactisch vrachtschip ontdekt op een onbewoonde planeet een ruimteschip dat een noodsignaal uitzendt. Crewleden Kane, Lambert en Dallas gaan aan boord van het onbekende schip en Kane vindt in de catacomben een onbekend organisme dat zich meteen aan zijn gezicht vasthecht.
Premiere: 25-05-1979

Speeltijd:
117 minuten

Score:
8.0 (6.001 stemmen)

Film Kijken
4.

The Thing

The Thing

Een Amerikaans onderzoek op Antarctica wordt verstoord doordat er door een langsvliegende Noor op een husky wordt geschoten. De hond wordt bij de andere in de kooi neergelegd, maar 's nachts muteert de hond en vermoordt alle andere honden. Het onderzoeks-team komt er achter dat er een buitenaards wezen is dat lichamen kan overnemen, maar wie heeft hij overgenomen?
Premiere: 25-06-1982

Speeltijd:
109 minuten

Score:
7.9 (2.182 stemmen)

Film Kijken
5.

Aliens

Aliens

Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam.
Premiere: 18-07-1986

Speeltijd:
137 minuten

Score:
7.8 (4.166 stemmen)

Film Kijken
6.

Mulholland Drive

Mulholland Drive

Een mysterieuze vrouw ontsnapt aan een verkeersongeluk met een tas vol geld, maar zonder haar geheugen. Ondertussen is Betty Elms in L.A. verschenen, in de hoop een filmcarrière te kunnen beginnen. Wanneer Betty de naamloze vrouw in haar appartement vindt, besluit ze haar te helpen. De twee vrouwen gaan op een bizarre zoektocht naar de waarheid.
Premiere: 08-09-2001

Speeltijd:
147 minuten

Score:
7.8 (2.154 stemmen)

Film Kijken
7.

Rosemary's Baby

Rosemary's Baby

Rosemary en Guy zijn net getrouwd en betrekken een groot appartement in New York. Al snel raken ze bevriend met een stel dat naast hen woont. Guy brengt steeds meer tijd door bij deze buren. Na de zelfmoord van een vrouw uit de buurt begint Rosemary vreemde dromen te krijgen en hoort ze rare geluiden. Het lijkt erop dat Guy steeds meer afgesloten van Rosemary leeft.
Premiere: 12-06-1968

Speeltijd:
136 minuten

Score:
7.7 (1.303 stemmen)

Film Kijken
8.

Jaws

Jaws

Het lijk van een jonge vrouw spoelt aan op het strand van de Amerikaanse badplaats Amity. Politiechef Martin Brody start een onderzoek en vermoedt dat er een grote witte haai de wateren onveilig maakt. Het bestuur van het toeristendorpje kiest echter voor het commerciële belang en weigert het verhaal van Brody te geloven.
Premiere: 18-06-1975

Speeltijd:
124 minuten

Score:
7.6 (3.603 stemmen)

Film Kijken
9.

The Exorcist

The Exorcist

Bij opgravingen in Noord-Irak vindt priester-archeoloog Merrin een duivelsbeeldje. Net op hetzelfde moment wordt in Georgetown actrice Chris McNeil opgeschrikt door vreemde geluiden in de kamer van haar twaalfjarig dochtertje Regan. Het meisje ligt te schokken op het bed en kan de spasmen niet onder controle houden. Chris en Regan weten niet welke afschuwelijke dingen hen nog te wachten staan
Premiere: 26-12-1973

Speeltijd:
122 minuten

Score:
7.6 (2.892 stemmen)

Film Kijken
10.

Shaun of the Dead

Shaun of the Dead

Shaun staat elke dag op, gaat naar de winkel en haalt een snack, dan gaat hij terug naar huis en op naar zijn werk. Elke dag is hetzelfde, totdat op een dag er allemaal zombies rondlopen, en iedereen gebeten wordt. Shaun heeft niks in de gaten totdat er opeens een meisje in de tuin staat. Shaun en zijn maat Ed komen er na een tijdje achter dat er overal zombies zijn.
Premiere: 09-04-2004

Speeltijd:
99 minuten

Score:
7.6 (3.319 stemmen)

Film Kijken