Menu

Top 10 lijst met de beste Animatie Films

Top 10 overzicht van de beste Animatie films met de hoogste score.
Heb jij alle films uit de Animatie top 10 lijst gezien en toegevoegd aan je collectie?


1.

Spirited Away

Spirited Away

Tijdens de verhuizing van haar familie naar een buitenwijk wandelt Chihiro, een 10-jarig meisje, een wereld binnen die geregeerd wordt door heksen en monsters, waar mensen veranderd worden in dieren. Chihiro moet in een groot badhuis werken om te overleven. Zal het haar lukken om terug te keren naar haar eigen wereld?
Premiere: 20-07-2001

Speeltijd:
125 minuten

Score:
8.4 (5.418 stemmen)

Film Kijken
2.

Grave of the Fireflies

Grave of the Fireflies

Seita en Setsuko zijn broer en zus tijdens de Tweede Wereldoorlog in Japan. Nadat hun vader is gestorven tijdens een overzees gevecht en hun moeder is gedood door een luchtaanval, moeten ze naar andere familieleden toe om gesteund te worden. Als die steun op een gegeven moment ook bij hen weggenomen wordt zijn ze alleen nog afhankelijk van elkaar om te zorgen voor onderdak en eten.
Premiere: 16-04-1988

Speeltijd:
89 minuten

Score:
8.4 (1.387 stemmen)

Film Kijken
3.

Howl's Moving Castle

Howl's Moving Castle

Sophie is achttien en werkt zich te pletter in de hoedenwinkel die haar vader ooit bezat. Op een uitje naar de stad loopt Sophie de mysterieuze tovenaar Howl tegen het lijf. Howl is verschrikkelijk knap maar wanneer de jaloerse Heks van Verspilling hen samen ziet besluit ze Sophie te vervloeken. Sophie wordt in een klap 72 jaar ouder en om haar geheim te bewaren vlucht ze naar Howl's kasteel.
Premiere: 19-11-2004

Speeltijd:
119 minuten

Score:
8.3 (2.897 stemmen)

Film Kijken
4.

Princess Mononoke

Princess Mononoke

Een kwade bosgod infecteert een prins met een dodelijke ziekte. Hij zal sterven als hij geen geneesmiddel zal vinden, maar het lijkt er op dat hij in het Oosten van het rijk hulp kan vinden. Wanneer hij daar aankomt bevindt hij zich echter midden in een gevecht tussen mensen en dieren die strijden om landschap en leefgebied...
Premiere: 12-07-1997

Speeltijd:
134 minuten

Score:
8.3 (2.811 stemmen)

Film Kijken
5.

The Lion King

The Lion King

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.
Premiere: 23-06-1994

Speeltijd:
89 minuten

Score:
8.1 (7.610 stemmen)

Film Kijken
6.

Inside Out

Inside Out

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet.
Premiere: 09-06-2015

Speeltijd:
94 minuten

Score:
7.9 (9.263 stemmen)

Film Kijken
7.

Akira

Akira

Kaneda (Iwata) is de leider van een Motorbende in Neo-Tokio. Tetsuo (Sasaki) is één van de bendeleden en is altijd de benjamin geweest, die onder bescherming van Kaneda staat. Als Tetsuo wordt gearresteerd, wordt hij als proefkonijn gebruikt voor een militair experiment, waardoor hij ongelooflijke krachten krijgt. Tetsuo kan zijn krachten niet in bedwang houden en slaat volledig door.
Premiere: 16-07-1988

Speeltijd:
124 minuten

Score:
7.9 (1.103 stemmen)

Film Kijken
8.

WALL·E

WALL·E

Het is het jaar 2815. Terwijl de mensheid de planeet Aarde vanwege oververvuiling heeft moeten verlaten, is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet. Elke dag weer maakt hij van de grote bergen afval kleine pakketjes en neemt de unieke spullen die hij tegenkomt in het vuilnis mee naar huis.
Premiere: 22-06-2008

Speeltijd:
98 minuten

Score:
7.9 (8.117 stemmen)

Film Kijken
9.

Castle in the Sky

Castle in the Sky

Het verhaal gaat over Sheeta, een meisje met een mysterieuze steen. Ze wordt achterna gezeten door piraten en het leger. Met behulp van de steen kan men namelijk Laputa vinden. Laputa is een legendarische stad die in de lucht zou zweven.
Premiere: 02-08-1986

Speeltijd:
124 minuten

Score:
7.8 (1.163 stemmen)

Film Kijken
10.

Up

Up

Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen. Samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur.
Premiere: 13-05-2009

Speeltijd:
96 minuten

Score:
7.8 (9.068 stemmen)

Film Kijken